Kontraindikationer


Holotropisk åndedrætsteknik er en fantastisk metode, til at forstå sig selv bedre. Det er en enkel metode - baseret på åndedrættet, musik og kropsterapi.

Man behøver ingen forudsætninger for at kunne deltage. Som hovedregel siger vi, at hvis ens helbred vil være i stand til at løbe 10 km (her taler vi ikke om at man har kondition, så man kan løbe dem i et stræk), kan man også deltage i session.

Da der kan forekomme stærke oplevelser, så er der kontraindikationer. F.eks. kan en oplevelse af fødsel give sammentrækninger af livmoderen, hvorfor det ikke er tilrådeligt at gå i session, hvis man er gravid.


Vi har følgende anbefalinger, hvor man ikke bør deltage i sessioner:


 • kardiovaskulær sygdom
 • angina (hjertekramper) 
 • blodprop historik
 • højt blodtryk
 • grøn stær
 • nethindeløsning
 • knogleskørhed
 • netop overstået operation
 • gentagen psykose historik
 • skizofreni 
 • epilepsi
 • arveanlæg for aneurismer
 • graviditet
 • kraftfuld astma problematik (inhalator medbringes, hvis let astma)

HOLOTROPIC BREATHWORK™Ved hjælp af åndedrættet og musikken får man mulighed for at opleve en ændret bevidsthedstilstand, som giver adgang til psyken.


KONTRAINDIKATIONER

Denne teknik er en genopdagelse af de helbredende kræfter, der findes i åndedrættet. 


KOLLEKTIV PROCES


Vi er alle en del af den kollektive bevidsthed. Sammen kan vi være med til at påvirke udviklingen. Vi er også alle påvirket af historien, der er gået forud for vor tid.


HOLOTROPIC BREATHWORK™


En holotropisk åndedrætssession er enkel og noget alle kan deltage i. Så enkelt og alligevel så effektfuldt!

Man arbejder typisk sammen 2 og 2. I den første session er den ene focusperson og tager plads på en madras. Imens er den anden person ”sitter” – det vil sige sidder ved siden af og er støtteperson. Sitteren er tilstede under hele sessionen som personlig hjælper. Der guides en kort afslapningsøvelse, hvorefter focuspersonen bruger sit åndedræt så hurtigt og dybt, at man reelt hyperventilerer. Samtidig spiller vi noget kraftfuldt musik, som understøtter processen. Psyken åbner sig, oplevelser kommer til en og imens er der hele tiden en facilitator tilstede for at støtte og hjælpe med kropsarbejde, hvis det er nødvendigt.

At hyperventilere har været brugt i mange årtusinder. Det er først indenfor det seneste århundrede, at lægevidenskaben har forsøgt at stoppe sådanne. Siden 1984 har flere hundrede tusinde mennesker været i holotropiske sessioner, og det er oplagt, at hyperventilation er en yderst frugtbar metode, at benytte under sikre og trygge forhold. Det er vejen til ændrede bevidsthedstilstande, og disse tilstande indeholder et længe glemt potentiale, for helbredelse af krop og psyke.​

Hvad sker der i Holotropic Breathwork™?

Ved hjælp af åndedrættet og musikken får man mulighed for at opleve en ændret bevidsthedstilstand, som giver adgang til psyken. Åndedrættet bringer, som en katalysator,  oplevelser (kropslige og/eller følelsesmæssige) frem, som er med til at løse såvel psykosomatiske, psykologiske eller åndelige udfordringer/spørgsmål.

Psyken synes at funger som en radar, der bringer præcis den oplevelse frem, som man har behov for at få belyst, der hvor man er lige nu og her i sit liv. Oplevelser fra meget tidlige stadier i livet – ja, helt tilbage til fosterstadiet, kan genopleves, og de følelsesmæssige eller kropslige blokeringer derfra kan forløses og bevidstgøres. Ved at få kendskab til sådan en ”kerneoplevelse”, har man pludselig en dyb forståelse for, hvorfor man reagerer på en bestemt måde i bestemte situationer.

Vi har alle handlemønstre, som gentagne gange bringer os i situationer, vi helst ville undgå. Måske oplever vi at havne i den samme situation gang på gang, uden at forstå hvorfor. På samme måde med fysiske problemer – måske får vi et bestemt fysisk problem gang på gang. Og måske vil det fysiske problem gøre os opmærksom på et reaktionsmønster vi laver, som vi burde ændre.

Nogle gange kan man på en enkelt session få fuld forståelse for et problem, som ville tage års psykoterapi at komme til bunds i.

MUSKELTERAPIAt få ro i kroppen kan give ro i sindet.

Det giver os mulighed for at lytte til Selvet, som kan give os visdom. Indsigter, som kan være svære at finde ind til, i et turbulent og travlt liv.


KONTRAINDIKATIONER


Denne teknik er en genopdagelse af de helbredende kræfter, der findes i åndedrættet. Der vil i perioder af en session kunne forekomme stærke følelsesladede eller kropsligt stressende oplevelser.

For at sikre vore klienters tryghed, tager vi følgende kontraindikationer i betragtning for at kunne deltage i en workshop.

 • ​Hjerte-kar sygdomme
 • Forhøjet blodtryk
 • Graviditet
 • Epilepsi
 • Diabetes
 • Knogleskørhed
 • Svær psykiatrisk sygehistorie
 • Svær astma (inhalator bør medbringes)

Vi beder om en personlig samtale før første holotropi-session.

MUSKELTERAPI


​Kropsterapi er noget helt andet end fittness og sport. Både fittness og sport er absolut sundt at dyrke, men det er kun en måde at bruge kroppen på.


Krop - sind - ånd skal gerne være i harmoni. Det er ligeværdige parter af et menneske.​

Kroppen er, når vi lærer at samarbejde med den, den bedste terapeut vi har. Men vi skal lære at forstå den. Vi passer bedre på os selv, hvis vi ind imellem giver os lov til at mærke kroppen. Når vi mærker smerter eller uro i kroppen, er det vigtigt at begynde at være opmærksomme, bruge åndedrættet og mange gange forløser åndedrættet nogle af smerterne. I stedet for at tage smertestillende medicin kan man lære meget mere om sig selv - føle sammenhænge i kroppen.

At få ro i kroppen kan give ro i sindet. Det giver os mulighed for at lytte til Selvet, som kan give os visdom. Indsigter, som kan være svære at finde ind til, i et turbulent og travlt liv.

Ligegyldigt om vi har et stillesiddende eller et fysisk hårdt arbejde, så har kroppen godt af at blive gennemarbejdet og brugt. Selve tilværelsen byder ofte på megen stress. Massage kan afhjælpe at det ”sætter sig”.


Åndedrættet er et ganske gratis redskab, vi alle bærer rundt på men ofte ikke bruger optimalt. Derfor - vær opmærksom på, at du trækker vejret helt igennem - helt ned i maven, frem for at lade det stoppe i det øverste af brystkassen.

Kropsterapi kan give:

- Øget velbefindende
- Større livsglæde
- Mere overskud


Vi bliver først til hele mennesker, når vi begynder at lære i stedet for at uddanne os.

KOLLEKTIV PROCES


Vi er alle en del af den kollektive bevidsthed. Sammen kan vi være med til at påvirke udviklingen. Vi er også alle påvirket af historien, der er gået forud for vor tid.

Der er i de seneste år blevet skrevet og talt meget om år 2012. iflg. Mayaernes daværende videnskab, baseret på en matematisk kode, vil et galatisk skifte indtræde og få stor indflydelse på energien i vort solsystem. Det er ikke tilfældigt, det vi har været igennem som civilisation. De forudsagde en videnskabelig revolution fra år 1618 - en æra endte 2012.

Nu skal mennesket igen arbejde mod en forening med naturens cyklus og indordne sig under den universelle orden. Et enormt energiskifte, som vil forandre focus i verden. Der foregår rigtig meget spændende - og til tider også skræmmende ting globalt set. Alene de ting der sker med vejret og jorden og de kræfter elementerne viser - kan mane til eftertænksomhed. ​

For mere information om dette kan jeg anbefale at studere "Budapest gruppen" med bl.a. Ervin Laszlo. En gruppe med kompetente mennesker som i mange år har forholdt sig til disse forandringer.

Hvordan støtter vi bedst som individulle mennesker en positiv udvikling?

I 1996 da jeg begyndte min uddannelse hos Stanislav Grofudtalte han: "vi vil være vidne til en dyb krise i årene 2008 - 2012, en krise som vil kunne sammenlignes med Wall Street krakket i 1929!" Man må sige at manden fik ret. Grof har ikke været den eneste, som forudsagde denne krise. Hvordan kunne nogen så se dette ske, når nu så mange finansfolk totalt overså alle faresignaler?

I de senere år har gentagne sager, hvor menneskelig grådighed har taget overhånd, udfoldet sig både lokalt, nationalt og internationalt. Hvad blev der af begreberne etik og moral? Er vi så forråede, at de ingen rolle spiller mere. Hvis det er tilfældet, så er det på høje tid, at se dybt i os selv, hver især.

Vi kan skabe adgang til den uendelige kilde af kollektiv bevidsthed. Selv om vi ikke er tunet ind og selv om vi har blokeringer i kroppen, som gør, at vi ikke kan åbne til den bevidsthed, så er beholderen af viden der og venter længselsfuldt på, at vi kontakter den.

Jeg kender ikke noget redskab, der er mere effektivt til at fjerne blokeringer i kroppen end holotropisk åndedrætsteknik. Jeg har, igennem årene, fået en fundamental tillid til den indre ressource, som man kan benævne "den indre healer" eller den indre krystal (kært barn har mange navne). Under alle omstændighed ved den kilde, langt bedre end min bevidste hjerne, hvad der er min vej i livet.

​Vi har, hver især, vores unikke vej at gå. Ingen udefra kan finde den bedre, end den indre ressource, vi har i os. Derfor kan mennesker opleve, at et mønster, man har levet med hele livet og som man måske har talt med psykolog eller terapeut om i årevis, pludselig er forståelig og kan opløses efter en enkelt session. I holotropisk åndedrætsteknik oplever man med krop, sind og ånd. Det gør dyb forandring muligt.​


Apollon v/ Helle Nielsen // 8000 Aarhus C

  +45 2320 4670 // hnbear@hotmail.com